Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

Naravoslovni tabor v domu Čebelica

pict0029NARAVOSLOVNI TABOR V DOMU ČEBELICA

Od 11.1.-13.1.2012 smo bili učenci 3. in 4. razreda podružnic iz Bukovja, Planine in Studenega na naravoslovnem taboru v domu Čebelica.

Dom Čebelica stoji v razgibani dolenjski pokrajini, v stičišču alpskega, dinarskega in panonskega sveta. Vas je obdana s travniki, polji, bogatimi gozdovi, okoliški griči pa so zasajeni z vinogradi, v katerih vinogradniki pridelujejo grozdje za značilno deželno vino.

Načrtovali smo tek in hojo na smučeh, pa smo morali zaradi pomanjkanja snega in »pomladnih« temperatur spremeniti program. Kljub temu smo preživeli tri zelo zanimive in prijetne dni.

Podali smo se na pohod po okoliških gričih, preizkusili smo se v lokostrelstvu in plezanju. V gozdu smo se spremenili v veverice in si skrili zalogo hrane. V lepi jasni noči smo se odpravili na nočni pohod in si ogledali zvezdnato nebo. Izdelali smo posodice iz gline in slikali na svilo. Izvedeli smo kako preživeti v naravi, če se izgubimo ali se nam zgodi nesreča. Spoznali smo čebele in čebeljo družino. Plesali smo v čisto pravem disku in pripravili zanimiv zaključni večer. Zvečer smo prijetno utrujeni in polni različnih vtisov ob pravljici zaspali.

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost