Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

Medobčinski otroški parlament

medobcinski parlament

V petek, 2. 3. 2012 je bilo na Osnovni šoli Antona Globočnika sklicano medobčinsko zasedanje otroškega parlamenta na temo Junaki našega časa – kdo so in zakaj?

Srečanja so se poleg predstavnikov OŠ Antona Globočnika Postojna udeležili tudi predstavniki osnovnih šol Košana, Miroslav Vilhar, Pivka in Prestranek. Učence so spremljale mentorice šolskih parlamentov.

Gostje na medobčinskem parlamentu so bili tudi gospod Miran Žitko, predstavnik občine Postojna, pomočnica ravnateljice gospa Miranda Kristančič, psihologinja gospa Martina Kuzman, učitelj glasbene vzgoje gospod Simon Novak in mentorica šolske skupnosti OŠ Antona Globočnika Postojna, pedagoginja Petra Košnik. Zasedanje se je začelo s pesmijo pevke Mariah Carey, Hero, ki jo je zapela učenka 9. a Sabina Brus.

Povedano je bilo, da je letošnja tema otroškega parlamenta pomembna za življenje, saj je neposredno povezana z življenjskimi razmerami. Pomemben za življenje pa je tudi način debate, saj bi bili učenci glede na politične razmere s takim načinom lahko vzor poklicnim politikom, da bi bili le-ti v debati strpni in slišali drug drugega.

Kot uvod v zasedanje medobčinskega parlamenta pa je predsednica Nika Rebec povedala nekaj besed tudi o Antonu Globočniku plemenitemu Sorodolskemu, kateremu smo posvetili zasedanje, saj smo ravno v petek, na dan zasedanja, praznovali 100. obletnico njegove smrti. Bil je izjemen mož in kot narodni buditelj, pionir jamskega turizma, pravnik, pisatelj, politik, okrajni glavar in numizmatik resnični junak tedanjega in današnjega časa.


P.S.: v priponki pa je celotno poročilo. LP

Petra Košnik

Šolska svetovalna služba

OŠ Antona Globočnika Postojna

 


(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost