Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

Podružnici Bukovje in Studeno – AGILITI

skupinska slika s kodroma10

V četrtek, 11. 10. 2012 sta PŠ Bukovje in PŠ Studeno, člani Športno-kinološkega društva Postojna predstavili agiliti. Kaj vse smo doživeli si lahko preberete v prispevku.

Poglej še slike.

NARAVOSLOVNI DAN V BUKOVJU

 

 

V četrtek, 11.10.2012 zjutraj sem se zbudila polna pričakovanja.”V šoli bomo imeli naravoslovni dan.” Stekla sem iz svoje sobe dol v kuhinjo, pojedla zajtrk in se toplo oblekla. Nato sem odšla na avtobus v smeri Strmca-Bukovje.

V šolo sem prišla sedem in štirideset minut. Tam sem se pogovarjala s sošolkami in sošolci, kasneje pa sem brala knjigo.

Kmalu sem zaslišala klic sošolke: “Kužki so prišli in njihovi trenerji že postavljajo ovire.” Nato nas je poklicala učiteljica iz učilnice na hodnik, da smo se oblekli in obuli ter šli ven sedet na klopce v velikem pričakovanju. Medtem je bil poligon z ovirami že postavljen, trenerji pa so že tudi pripravili svoje psice. Nato so nam predstavili te psice po imenu Luna, Dina, …, njihovo različno starost in različno pasmo. Razložili so nam, kako jih trenirajo, nato pa nam povedali, kako naj se obnašamo takrat, ko se srečamo s psom, ki ga ne poznamo in je brez lastnika. Ta pravila so:

1. Nikoli ne teci stran, stoj pri miru, ker bi sicer pes mislil, da si njegov plen ter bi tekel za tabo in te podrl.

2. Če te pes povoha, ne kriči, sicer zazna, da te je strah.

3. Ne glej psa v oči, ker pes lahko misli, da mu hočeš slabo.

4. Če pes stoji pri miru, se poskušaj počasi ritensko umakniti.

5. Če gre po cesti pes tebi naproti, se mu pravočasno umakni na drugo stran ceste.

Nato se je tekma na poligonu z ovirami za pse začela. Te ovire so bile ograjice za preskakovanje, tunel, gugalnica in slalomsko postavljene palice. Te ovire je morala premagati vsaka psica posebej, mi pa smo bili tiho, nismo navijali, da ne bi zmedli psice. Vsem psicam ni uspelo čez vsako oviro. Ena je bila starejša in ji zato ni uspelo čez vse ovire, druga je bila še mlada in potrebuje še več treninga. Ena pa ima težave s kolki, a je vseeno uspela iti čez vse ovire.

Nato so sledile drugačne igre, ki so bile zelo zanimive. Psice so ustvarjale osmice med nogami, ker jih je privabilo meso, ki ga je imela trenerka. Dve psici  sta se vozili na rolki, nato smo jih tudi mi prenašali na hrbtu, nazadnje pa so se z eno dvignjeno nogo vrtele na škafu in se na koncu elegantno priklonile.

Nato pa smo učenci trenerje zasuli z vprašanji. Saj bi tudi psice, a kaj ko bi se vsi odgovori glasili: “Hov!”  Nato smo se poslovili, pobožali psičke in odšli vsak na svoj konec. Trenerji domov, mi pa v učilnice, kjer nas je čakala malica, nato pa film o psih. Tako je bil naravoslovni dan popoln!

 

KATJA MAGAJNA, 5.r. PODRUŽNIČNE ŠOLE BUKOVJE

(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost