Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

Drugo zasedanje šolskega parlamenta

parlamentjanV sredo, 29.1.2014, je na šoli potekalo drugo zasedanje šolskega parlamenta. Člani parlamenta so predstavili svoja razmišljanja na temo “RAZMERE V DRUŽBI”. 

V sredo, 29. januarja 2014, je na OŠ Antona Globočnika potekal šolski otroški parlament. Tema letošnjih šolskih otroških parlamentov je RAZMERE V DRUŽBI. Gre za zelo pomembno in aktualno temo, saj razmere v družbi občutimo prav vsi. Otroci in mladostniki preko medijev in vsakdanjih pogovorov dobivajo sliko o svetu oz. stanju današnje družbe. Temo smo obdelali z različnih zornih kotov.

V dvorani šole so v prisotnosti gostov z Občine Postojna, Rdečega križa in policije učenci od 2. do 9. razreda z matične in podružničnih šol (Studeno, Bukovje in Planina) predstavili svoja razmišljanja o različnih vidikih te teme. Učenci so se v razredih pogovarjali in na parlamentu na različne načine predstavili: kako (kakovostnem) preživljajo svoj prosti čas, kako (lahko) pomagamo drugim, predstavili so spise o tem, kako je biti otrok v današnji družbi, rezultate anket o njihovih najpomembnejše vrednote, čemu bi se bili pripravljeni odpovedati, če bi doma zmanjkalo denarja, kaj bi se zgodilo, če bi ostali brez elektronskih naprav ipd. V marcu bodo naši učenci glavne sklepe prispevkov predstavili tudi na medobčinskem otroškem parlamentu, ki bo potekal na OŠ Miroslava Vilharja.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost