Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

15. januar – Predstavitve poklicev in šol

imag1369

Na šoli je bilo v četrtek, 15. januarja pestro dogajanje namenjeno učencem osmih in devetih razredov ter njihovim staršem. Potekala je PREDSTAVITEV POKLICEV IN SREDNJIH ŠOL. Približuje se namreč čas, ko se bodo morali devetošolci odločiti glede nadaljnjega šolanja in pri tej odločitvi je dobrodošla vsaka informacija. Prav zato smo na šolo povabili predstavnike najbližjih srednjih šol.

 

Predstavil se je Šolski center Postojna s programom gimnazije, strojnega tehnika, ekonomskega tehnika, računalniškega tehnika in triletnim programom avtoserviserja in orodjarja. Srednja gozdarska in lesarska šola iz Postojne je predstavila program gozdarskega tehnika, gozdarja in mizarja ter programa zdravstvene nege, zdravstvenega tehnika in bolničarja. S programom tehniške gimnazije, računalniškega tehnika in elektrotehnika se je predstavila srednja Vegovo šola iz Ljubljane. Srednja šola iz Sežane je poleg gimnazije in ekonomskega tehnika predstavila tudi izobraževanje za aranžerskega tehnika. Program predšolske vzgoje je predstavila Srednja šola iz Ajdovščine, ki izvaja tudi program gimnazije. Povabilu so se odzvali tudi predstavniki slovenske vojske in policije, ki so predstavili možnost zaposlovanja in izobraževanja v vojski in policiji. Vzporedno s predstavitvami v dvorani in razredu, je v avli šole v živo potekala predstavitev nekaterih dejavnosti na šolah. Če vas ni preveč strah bolečine, ste imeli tudi možnost, da si izmerite sladkor v krvi.

Prepričani smo, da je tak način zelo dobrodošel za starše in učence, ki lahko dobijo odgovore iz prve roke. Po drugi strani pa tudi za šole, saj pridejo v neposreden stik s tistimi učenci, ki so njihovi bodoči dijaki. Verjamemo, da bo dogodek postal tradicionalen.

 

slike

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost