Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

Zasedanje šolskega parlamenta

parlament

V sredo, 28. 1. 2015 smo sklicali zasedanje šolskega parlamenta na temo IZOBRAŽEVANJE IN POKLICNA ORIENTACIJA. Parlamenta so se udeležili g. podžupan Andrej Berginc, ravnateljica Sabina Ileršič, pomočnica ravnateljice Miranda Kristančič, starši, ki so nam predstavili svoje zanimive poklice ter mnogi učitelji in drugi strokovni delavci. Tema je zelo pomembna in aktualna, saj so razmere na področju zaposlovanja in karierne prihodnosti zelo težke.

V okviru šolskega parlamenta smo temo obdelali iz različnih zornih kotov, ob tem razmišljali in se o njej pogovarjali. Predvsem učenci osmih in devetih razredov, ki počasi zapuščajo osnovno šolo, so postavljeni pred odločitev, kam naprej.

 

Zasedanje šolskega parlamenta je bilo namenjeno odprti razpravi na omenjeno temo, spoznali smo poklic veterinarske inšpektorice, koncertne zborovske pevke, kozmetičarke in poklicnega vojaka. Učenci so obiskali Rdeči križ Postojna, Zavod za zaposlovanje v Postojni, učenke 8. a pa so celo posnele film o poklicu vzgojiteljice v vrtcu Postojna.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost