Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

Srednje šole so se predstavile bodočim dijakom

IMG_2003Na osnovni šoli Antona Globočnika Postojna je bilo v četrtek, 14. januarja pestro dogajanje namenjeno učencem osmih in devetih razredov ter njihovim staršem. Potekala je PREDSTAVITEV POKLICEV IN SREDNJIH ŠOL.

slike

Nadaljnje šolanje je ena pomembnejših odločitev, ki jo sprejmejo učenci v devetem razredu in prav gotovo ni enostavna. Prav z namenom, da srednje šole približamo našim učencem in njihovim staršem, smo že drugič zaporedoma organizirali Predstavitev poklicev in srednjih šol. Upamo, da bo tako odločitev vsaj malo lažja in so na predstavitvi izvedeli veliko koristnih informacij, ki jim bodo pri tem v pomoč. Šole so namreč s pomočjo dijakov predstavile svoje programe in tako konkretno predstavile delo.
Na predstavitvi je Srednja šola iz Izole prestavila predvsem gostinsko turistične programe ter program kozmetičnega tehnika. Razveselili so nas s pripravo flambiranih palačink ter ponudbo peciva in prigrizkov, dijakinje smeri kozmetičnega tehnika pa so z veseljem naličile naše učenke in pokazale svoje praktično znanje. Dogajanje je popestrila tudi Srednja gozdarska in lesarska šola iz Postojne, ki je poleg lesarskih in gozdarskih programov predstavljala tudi program zdravstvene nege. Naše bivše učenke, so izvajale manikuro in s tem pokazale znanje, ki so jo pridobile na smeri bolničarja v okviru modula. Tudi na ostalih stojnicah je bilo zanimivo. Predstavil se je Šolski center Postojna s programom gimnazije, strojnega tehnika, ekonomskega tehnika, računalniškega tehnika in triletnim programom avtoserviserja in orodjarja. S programom tehniške gimnazije, računalniškega tehnika in elektrotehnika se je predstavila srednja Vegovo šola iz Ljubljane. Srednja šola iz Sežane je poleg gimnazije in ekonomskega tehnika predstavila tudi izobraževanje za aranžerskega tehnika. Program predšolske vzgoje je predstavila Srednja šola iz Ajdovščine, ki izvaja tudi program gimnazije. Povabilu so se odzvali tudi predstavniki slovenske vojske in policije, ki so predstavili možnost zaposlovanja in izobraževanja v vojski in policiji. Letos prvič se je predstavila s svojim programi tudi Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola iz Ljubljane, ki je učence povabila tudi na dan odprtih vrat, ki bo v torek 19. januarja na njihovi šoli. S svojo ponudbo, predvsem športnih oddelkov, se je na stojnici predstavila tudi Gimnazija Šiška. Ponudbo bivanja v času šolanja v Ljubljani pa je predstavil Dijaški dom Bežigrad.
Vzporedno z dogajanjem v dvorani so predstavitve šol potekale tudi v učilnicah, kjer lahko učenci in starši dobili še konkretnejši vpogled v dogajanje na šolah in vprašali, kar jih je še zanimalo.
Tokrat so bili na predstavitev vabljeni tudi učenci sosednjih šol in odziv je bil dober. Prepričani smo, da je tak način zelo dobrodošel za starše in učence, ki lahko dobijo odgovore iz prve roke. Po drugi strani pa tudi srednje šole pridejo v neposreden stik s tistimi učenci, ki so njihovi bodoči dijaki. Verjamemo, da je z dogodkom smiselno nadaljevati tudi v prihodnje.

 

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost