Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

Drugo zasedanje šolskega parlamenta

parlamentjanV sredo, 29.1.2014, je na šoli potekalo drugo zasedanje šolskega parlamenta. Člani parlamenta so predstavili svoja razmišljanja na temo “RAZMERE V DRUŽBI”. 

V sredo, 29. januarja 2014, je na OŠ Antona Globočnika potekal šolski otroški parlament. Tema letošnjih šolskih otroških parlamentov je RAZMERE V DRUŽBI. Gre za zelo pomembno in aktualno temo, saj razmere v družbi občutimo prav vsi. Otroci in mladostniki preko medijev in vsakdanjih pogovorov dobivajo sliko o svetu oz. stanju današnje družbe. Temo smo obdelali z različnih zornih kotov.

V dvorani šole so v prisotnosti gostov z Občine Postojna, Rdečega križa in policije učenci od 2. do 9. razreda z matične in podružničnih šol (Studeno, Bukovje in Planina) predstavili svoja razmišljanja o različnih vidikih te teme. Učenci so se v razredih pogovarjali in na parlamentu na različne načine predstavili: kako (kakovostnem) preživljajo svoj prosti čas, kako (lahko) pomagamo drugim, predstavili so spise o tem, kako je biti otrok v današnji družbi, rezultate anket o njihovih najpomembnejše vrednote, čemu bi se bili pripravljeni odpovedati, če bi doma zmanjkalo denarja, kaj bi se zgodilo, če bi ostali brez elektronskih naprav ipd. V marcu bodo naši učenci glavne sklepe prispevkov predstavili tudi na medobčinskem otroškem parlamentu, ki bo potekal na OŠ Miroslava Vilharja.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost