Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

V tednu otroka Vesele nogice na obisku

skupinska vesele nogice

V tednu otroka nas je v torek, 6. 10. 2015 obiskalo društvo za pomoč družinam otrok s posebnimi potrebami VESELE NOGICE iz Laškega. Spoznali smo deklico Najo in njeno mamo, ki nam je razložila kako deluje društvo, s kakšnimi težavami se soočajo tako starši kot njihovi otroci, odgovorila pa nam je na kup vprašanj, ki smo jih postavili o Naji. Društvo pomaga otrokom z zaostanki v razvoju na različnih področjih.

 

Razvoj in napredek otrok je pri vsakem posebej svojevrstna zgodba in vsak napredek je dragocen. Vsi si želimo, da bodo nekoč otroci lahko s pomočjo terapij z neverbalno komunikacijo sporočali, kaj si želijo, uporabljali nadomestno komunikacijo, samostojno sedeli in samostojno jedli, hodili na sprehode ali celo samostojno zaživeli svoje življenje brez večjih omejitev. Njihov uspeh pa je v veliki meri odvisen od pomoči strokovnjakov in staršev, ki jih učijo in spodbujajo k čim večji samostojnosti. Za napredek otrok in lajšanje bolečin pa so potrebne različne terapije, kar pa staršem otrok predstavljajo visoke stroške. Cena 45 minutne terapije, s katero lahko otroku znatno zmanjšamo bolečine, lajšamo simptome cerebralne paralize, pomagamo pri sproščanju mišic in vezivnega tkiva ter ohranjamo njihovo gibljivost, stane od 30 do 50 EUR. Učinek ene terapije pa ni trajen, zato jih je potrebno nenehno izvajati.

V ta namen smo v pomoč društvu v lanskem šolskem letu zbrali preko 800 kilogramov zamaškov in bomo v letošnjem šolskem letu s to akcijo nadaljevali.

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost