Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

1.3.2016 – KD 6.,7. razredi v Ljubljani

IMG_20160301_094148V torek, 1. 3. 2016, smo se z učenci 6. in 7. razredov »potepali« po Cankarjevem domu v Ljubljani.

Naš kulturni dan je bil sestavljen iz 3 delov, in sicer smo si ob prihodu v Cankarjev dom ogledali orgle v Gallusovi dvorani. Ob pripovedovanju organista Saše Freliha Miša smo izvedeli veliko novega, hkrati pa tudi slišali zvok tega mogočnega glasbila. Omembe vredno je tudi to, da je sedmošolec Ivo Gustinčič instrument preizkusil in, ne boste verjeli, prav dobro mu je šlo od rok! O tem se lahko prepričate tudi na priloženi fotografiji.

Nadalje smo si, razdeljeni v več skupin, ogledali Cankarjev dom, se sprehodili po dvoranah in o vsaki izvedeli kakšno zanimivost.

Potep smo končali z obiskom gledališke predstave »Martin in Gregor ali od junaka do bedaka«, ki smo si jo ogledali v Štihovi dvorani Cankarjevega doma. Predstava nam je na zanimiv način prikazala našega slovenskega junaka Martina Krpana in novodobnega povzpetniškega »magistra« Gregorja.

 

Polni novih vtisov in spoznanj smo se vrnili v Postojno. Le koliko Gregorjev smo vzeli s seboj ali pripeljali domov, je vprašanje, ki ostaja skrito …

SLIKE

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost