Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

12. 5. 2017 – Nastop OPZ na prireditvi PO – stani moj prijatelj , KD Postojna

»Ko je lani v Postoji zavihrala modro-bela zastava otrokom prijaznih Unicefovih mest, smo si obljubili, da bo poslej vsaka pomlad v našem mestu še bolj po meri otrok. V Boreu so skupaj z občino Postojna in številnimi drugimi organizacijami in društvi tako letos pripravili kup dogodkov, ki se bodo na ulicah in trgih, če bo dež pa tudi pred varnimi strehami, zvrstili do konca maja.« s temi besedami je voditeljski par začel prireditev z naslovom PO – stani moj prijatelj, ki se je 12. 5. 2017 odvila v KD Postojna.

Ob rdeči niti, ki je nakazana že v naslovu prireditve pa je sama vsebina prinesla še veliko več: podeljeno je bilo priznanje za naj prostovoljski oddelek s čimer se  bo poslej vsako leto nagrajevalo dosežke šolskih razredov, ki se bodo posebej izkazali z dosežki v širšem okolju.  Komisija je za letošnje leto podelila dve priznanji za naj prostovoljska oddelka. Prvega – v kategoriji osnovnih šol – je prejel 8. a Osnovne šole Antona Globočnika Postojna, drugo kolektivno priznanje, in sicer v kategoriji srednjih, višjih in visokih šol, pa je prejel 3. z razredu na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna, gre za oddelek zdravstvene nege. Oba oddelka sta prejela priznanje za skupinsko udejstvovanje v lokalnem okolju in spodbujanje prostovoljstva ter prenašanje pomena prostovoljnega dela na mlajše generacije.

Predstavili so zbiralno akcijo Cent na cent: z zbranim denarjem so postojnski otroci omogočili nakup dveh vodnih črpalk, enostavneje rečeno: pomagali bodo postaviti dva vodnjaka za zbiranje pitne vode v eni najbolj ogroženih držav sveta, v Čadu. Ime Postojne bo zaradi darežljivosti in dobrote otrok poneseno daleč, daleč v svet.

Ob pogovor z oblikovalko Matejo Premrl,  je bila predstavljena  serija fantkov in punčk iz cunj – »Postani moj prijatelj – govorita Torba in Torbarka, ti edinstveni igrači, ki bosta dopolnjevali Unicefovo izjemno zbirko punčk iz cunj, ljubkih prinašalk svetlobe in upanja za najbolj ogrožene otroke sveta. …

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost