Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

14. in 15. 4. 2018 – Osnovnošolsko državno prvenstvo v šahu

Minulo soboto in nedeljo so učenci naše šole nastopili na dveh državnih osnovnošolskih  prvenstvih. Najprej so nastopili na državnem prvenstvu za dečke in deklice do 9 let. Tekmovanje je potekalo v Murski Soboti. Nastopilo je preko 130 šahistk in šahistov. Med deklicami do 7 let so našo šolo zastopale prvošolke Anja Beber, Kaja Strnad, Zarja Petrović. Igrale so zelo pogumno in presenetile z odličnimi uvrstitvami. Med posameznicami je najvišje stopila Anja Beber, ki je osvojila srebrno medaljo. Na tretjo stopničko je stopila Kaja Strnad. Zarja Petrović je osvojila 4. mesto.

Na ekipni tekmi so v absolutni konkurenci zasedle tretje mesto in naznanile, da  nam za bodočnost šahovske igre ni treba skrbeti.

Med dečki sta se močno borila Nick Hočevar in Gašper Jenček. Nick je skozi celoten turnir naskakoval sam vrh, vendar mu je na koncu ponagajala sreča. Vseeno je bil vesel bronaste medalje v kategoriji do 8 let. Gašper je pokazal veliko dobrih iger in pristal v prvi tretjini nastopajočih ter si pridobil nove izkušnje.

V nedeljo smo se zopet odpravili na pot, tokrat na ekipno državno prvenstvo osnovnošolce do 12 let v Kozje.

Fantje v postavi Leon Škrbec, Tim Hočevar, Nick Hočevar, Gašper Jenček so bili celotno tekmovanje v bitki za najboljša mesta, na koncu pa so jim za las ušle stopničke in so pristali na 4. mestu. Dekleta v postavi Alja Kodele, Zoja Petrović, Kaja Strnad  so v zelo močni konkurenci pokazale veliko borbenosti in zasedle dobro 6. mesto.

Mentor: Jadran Hlad

Fotografije

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost