Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

22. 11. 2019: # POSVOJE Z LEO SIRK

»Moja zgodba se je začela v ponedeljek (18.11.2019) tretjo šolsko uro, ko sem odhajal iz učilnice št. 4. Takrat me je ustavila učiteljica glasbe ga. Dolgan. Seznanila me je s prihodom Lee Sirk na šolo in me pozvala, če bi hotel z njo nekaj zaigrati na kitaro. Igrati s in za  tako estradnico kot je Lea Sirk je bila zame velika čast, zato sem takoj privolil. Nekako sem si želel,… » pove Nejc Širca, ki je v petek, 22. 11. 2019, res nastopil z Leo Sirk na odru v KD Postojna.

»Nekako sem si želel, da bi se mi s tem nastopom odprla vrata v svet glasbe tudi širše.

Torek.  Ta težko pričakovani torek, ko sem imel priložnost pokazati svoje znanje kitare Lei Sirk in ostalim otrokom iz šole.  Skupaj sva zaigrala in zapela pesem Hazardov – So najlepše pesmi že napisane.  Po končanem slikanju, podpisovanju in pogovoru me je poklicala in mi ponudila, da skupaj z njo zaigram na njenem prvem koncertu na turneji po Sloveniji,  ki jo je poimenovala #Posvoje. Takrat sem mislil, da sanjam. Jaz in Lea Sirk na velikem odru v Kulturnem domu Postojna??? Takoj sem ponudbo sprejel in se veselil nastopa.

Vsak dan sem pridno vadil petje in kitaro ter na ta način izpopolnjeval svoje znanje.

Hitro je prišel petek, dan nastopa. Cel dan sem razmišljal kako bo? Bo o.k.? Kako izgleda tehnična ekipa? Kako se bo ona obnašala? Se me bo spomnila? A ko je prišla ura 17:30 so vsa vprašanja dobila svoj odgovor. Lea je zelo preprosta in samozavestna. Ko sva se videla je takoj vedela moje ime, kar me je navdalo s pogumom, ki sem ga po pravici kar malo potreboval. Njena ekipa je prijazna in takoj smo na tonski vaji preizkusili delovanje zvoka kitare, mikrofone… noro….

Nato … gostje so začeli prihajati v dvorano, vsi so jo želeli videti. V dvorani je vršalo od mladine. Mene pa je prišla spodbujat moja družina. Začelo se je. Prižgale so se luči, spustili so umetno meglo in na oder je stopila Lea. Kot je sama povedala je ta njen nastop namenjen nam mladim, da se nam predstavi, da predstavi svojo glasbeno pot, da bomo videli , da lahko živimo svoje sanje, če si le dovolj močno želimo in smo za to pripravljeni tudi kaj narediti. Prišel pa je tudi moj trenutek, ko me je poklicala na oder in me predstavila. Moram priznati, da mi je postalo pošteno vroče. A nastop sem odigral s srcem in menim, da sem bil o.k. Ne tako kot Lea, ampak #posvoje. No, tako so vsaj rekli Lea in cela njena ekipa. Pohvale pa sem bil deležen tudi od publike.

Kakšni so občutki igrali in peti ob pevki, ki je zastopala Slovenijo na Evroviziji?  Fenomenalni!

Zato bom skušal poslušati nasvet Lee in slediti svojim sanjam #posvoje!

A brez moje učiteljice glasbe prof. Dolganove in učitelja kitare g. Kokalja tega nikoli ne bi bilo. Hvala vsem za posluh in priložnost!« nadaljuje Nejc. Ta simpatična zgodba ne potrebuje nobenih dodatkov. Vse je bilo zapisano: #posvoje??? #posvoje!!!

Fotografije

Zapisala Nejc Širca in Barbara Dolgan

Fotografije  Ana Širca

(Skupno 328 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz AKTUALNO

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost