Telefon svetovalna služba 05 7000 315
 

Nagovor ravnateljice ob veliki noči za učence in starše

 

Spoštovani učenci, spoštovani starši!

Ko smo vstopali v leto 2020 nihče izmed nas ni pomislil, da bomo v prve pomladne dni vstopili s strahom in negotovostjo, ki nam jo je povzročil neviden virus. Dnevno spremljamo informacije, ki nam jih ponujajo mediji in želimo si, da bi nam sporočili tudi kakšno spodbudno novico.

Koronavirus je spremenil svet, spremenil je Slovenijo in tudi nas. Nič več ne bo tako, kot je bilo.

Čez noč so se naši učenci in vi z njimi soočili s poukom na daljavo, z novimi načini in metodami  poučevanja. Na drugačen način poučevanja so se morali čez noč prilagoditi tudi učitelji. Eni in drugi svoje delo in poslanstvo opravljate zelo dobro, zavedamo pa se, da je stresno in včasih človek tudi pregori.

Naši učitelji, ki so svoje delo vzeli resno, so počasi pričeli s prilagoditvami dela na daljavo, ki bo manj stresen tudi za učence in starše. Poiskali so pravo mero pouka na daljavo s ciljem MANJ je VEČ. Naši učitelji so tudi starši in tudi oni sedaj opravljajo dva poklica in oba zahtevata polno zaposlitev. To obdobje za nikogar od vas ni idealno in ko se bomo vrnili v šolsko stavbo in šolske klopi, bomo vsi drugačni. Upam, da tudi bolj zreli in manj kritični do učiteljskega poklica in osnovnega šolstva na sploh.

Pred nami so velikonočni prazniki. Teh praznikov smo se vedno veselili, v slovenskem prostoru imajo velikonočni prazniki dolgoletno tradicijo, ki povežejo vso družino. V tem nepredvidljivem času pa nas lahko še bolj. Želim Vam, da Vas bi praznovanje velike noči v družinskem krogu še bolj povezalo in da si boste vzeli čas tudi zase in za nekaj časa pozabili na šolsko delo. Po praznikih bo čas tudi za to.

Šolsko leto se nagiba proti koncu in še pred prvomajskimi počitnicami Vas bomo obvestili koliko časa bo pouk potekal na daljavo.

Spoštovani, dovolite mi, da Vam zaželim  veselo praznovanje velike noči tako, da bo Vam in vašim doma, predvsem pa našim učencem, ki jih vsi zelo pogrešamo, prineslo predvsem notranjega miru in strpnosti.  Pazite na svoje zdravje in naj velja #ostanidoma tudi v času velikonočnih praznikov.

S spoštovanjem.

Sabina Ileršič

ravnateljica

(Skupno 508 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz OBVESTILA

 
 

Deli 
 
 
 
 
Dostopnost